Predstavljen novi spot za pjesmu 'Akšam' grupe Shaderwan Code

Arabeske (Facebook)

Arabeske (Facebook)

Shaderwan Code, članovi grupe Zabranjeno pušenje i članice zbora zagrebačke džamije "Arabeske" danas su predstavili prvi spot sa drugog albuma za pjesmu "Akšam".

Tekst za pjesmu "Akšam" napisali su Džemaludin Latić i Sejo Sexon, muziku su komponovali Robert Boldižar i Sejo Sexon, aranžman potpisuju Branko Trajkov i Paul Kempf, produkciju Toni Lović, a mastering Dejan Orešković.

U spotu se koriste kadrovi iz filma “Ja sam iz Krajine, zemlje kestena”, a sniman je u zagrebačkom restoranu Sofra. Spot je režirao Tomislav Fiket..

Drugi album grupe Shaderwan Code pod nazivom "Ah, što ćemo ljubav kriti" objavljen je krajem 2017. godine i donosi 11 pjesama.

Zabranjeno pušenje i zbor zagrebačke džamije "Arabeske"  sarađuju na raznim projektima još od 2001. godine. Arabeske su bile dio ekipe koja je učestvovala u stvaranju antologijskih pjesama kao što su "Lijepa Alma", "Kad procvatu Behari" i mnoge druge. Ta saradnja je kulminirala u procesu stvaranja muzike za film "Nafaka" i tada se oformljuje grupa Shaderwan Code.

 

Novum.ba

Vezano: