Arslan Kulačić: Od ovog momenta aktivan je jedinstveni humanitarni broj za sve operatere - 17006

Arslan Kulačić

Arslan Kulačić

Malom Arslanu je potrebna pomoć čim prije - molimo vas za podjelu informacija!!!
 

Od ovog momenta aktivan je jedinstveni humanitarni broj za sve operatere - 17006.
 

Pozivom na 17006 donirate 2KM za malog Arslana.
 

Apel na faceboog grupi "Pomozimo Arslanu da živi" prenosimo u cjelosti:

Našem malom Arslanu Kulačić koji je rodjen 03.07,2017. je pri samom rodjenu dijagnosticiran tumor na mozgu, tacnije tumor iz grupe primitivnih neuroektodermalnih tumora (PNET) odnosno po novoj klasifikaciji WHO iz 2016. Iz grupe embrionalnih tumora. Datuma 06.11.2017. godine , s samo 4 mjeseca, nas Arslan je operisan u UKC Tuzla ali nazalost, iako je operacija bila uspjesna, tumor se nakon izvjesnog vremena vratio.

Buduci da je nas Arslan jos jako mali druga operacija nije moguca a terapija kojom je moguce lijecenje naseg Arslana se moze nastaviti u Turskoj, u klinici Acibadem, Istanbul.

Nakon sto su doktori (dr. Memet Ozek I dr.Cengiz) u Turskoj pregledali dokumentaciju naseg Arslana nikako ne preporucuju operaciju vec iskljucivo hemoterapiju koja trenutno nema u Bosni I Hercegovini I koja bi se mogla uraditi u Acibaden klinici a koja traje priblizno 18 mjeseci I to:

  • İNDÜKSYON Terapija –u 3 nedjelje uzima se jedna seansa , ukupno 5 seansi, priblizno 6 mjeseci.
  • İDAME terapija - 1 seansa se prima 30 dana, ukupno 8 seansi , priblizno ce trajati jednu godinu

Cijena samo ove terapije je 133.000 eura, u tu cijenu nisu ukljuceni dodatni pregledi, krvne analize ili druge intervencije te put naseg Arslana do Turske jer zbog ozbiljnosti situacije nije moguce putovcanje komercijalnim nego specijalnim bolnickim avionom za koji je dodatno potrebno izdvojiti 12.000 eura
Molimo Vas da tko god moze da pomogne nasem Arslanu da zivi, da pomogne ukoliko ne finansijski da bar podijeli grupu da bi vidjelo sto vise ljudi jer nasem Arslanu je svaka sekunda bitna.

Mozete pomoci uplatom na ziro racun otvoren u Sparkasse banci, licno da se javite nekom od admina stranice oko detalja a uskoro ce biti aktiviran broj za pomoc ili licno roditelju naseg Arslana, Sabahudinu na telefon ili viber na broj: +387 62 002 136

Takodje mozete uplatiti i vasom karticom na GoFundMe site na linku:
https://www.gofundme.com/arslan-medical-fund-for-can…/donate

Uplate u BiH:

Sparkasse Bank dd BiH

Sabahudin Kulacic

199-462-60542828-25

Uplate van BiH:

SWIFT CODE: ABSBBA22

Sparkasse Bank DD BiH

Zmaja od Bosne 7

71000-SARAJEVO
BENEFICIARY: BA39 1994 6260 5428 2825

Sabahudin Kulacic

HASE HUSEINOVICA BEGA 1G 72220 NEMILA-Zenica

PAY THROUGH:

SWIFT: GIBAATWG

1. ERSTE GROUP BANK AG WIEN

Redakcija informativnog portala Novum.ba od srca Arslanu želi brzo ozdravljenje i poziva sve dobre ljude da se uključe u ovu plemenitu akciju!

Izvor: Novum.ba/Pozimo Arslanu da živi/Pomozi.ba

Vezano: