Arslan Kulačić: Maleni Lav hrabro podnosi postoperativni oporavak

Arslan Kulačić: Ujedinio Bosnu i Hercegovinu

Arslan Kulačić: Ujedinio Bosnu i Hercegovinu

Arslanu Kulačić koji je rođen 03.07,2017. je pri samom rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu, tačnije tumor iz grupe primitivnih neuroektodermalnih tumora (PNET) odnosno po novoj klasifikaciji WHO iz 2016. iz grupe embrionalnih tumora. Datuma 06.11.2017. godine , s samo 4 mjeseca, Arslan je operisan u UKC Tuzla, ali, nažalost, iako je operacija bila uspješna, tumor se nakon izvjesnog vremena vratio, započinje priču o Arslanu njegova majka na facebook grupi za pomoć Arslanu.

Kada je prije nekoliko dana počela akcija skupljanja pomoći kako bi se Arslan poslao na operaciju u Turskoj, cijela Bosna i Hercegovina se, kako to već biva u ovakvim situacijama, ujedinila kako bi pomogla malom Arslanu da ozdravi.

POVEZANO: JEDINSTVENI BROJ NA KOJI MOŽETE DONIRATI NOVAC ZA ARSALANOVO LIJEČENJE

U roku od nekoliko dana skupljen je značajan dio sredstava, a Arslan je operisan u turskoj klinici Acibadem.

Majka Arslana, Amira Kulačić, redovno ljudima šalje izvještaje o Arslanovom oporavku. Iako je prije nekoliko dana na grupi javila da je izgubio vid na jedno oko, treba napomenuti da je najbitnije da se Arslan dobro oporavlja.

"Dragi naši dobri ljudi, Arslan je prebačen u sobu jučer poslijepodne. Nismo stigli da javimo jer smo bili okupirani sa njim sinoć nije nikako spavao cijelu noć se nešto vrtio i plakao, mislim da ima bolove koji mu ne daju zaspat', dobio je lijekove protiv bolova ali kako znamo sa čime se bori shvatamo da mu samo ublaži..

Medicinsko osoblje nam je na raspolaganju u svakom trenutku...Molim dragog Allaha da spusti svoju milost i olakša mu...Hvala jos jednom na svemu...", objavila je Arslanova majka na facebook grupi Pomozimo Arslanu da živi.

novum.ba

Vezano: