Svečano otvoreno 21. Otvoreno federalno takmičenje učenika i studenata muzike u Novom Travniku

Sinoć je uz brojne zvaničnike i predstavnike političkog, javnog i kulturnog života BiH, u sali Svadbenog salona „Aviva“ upriličeno otvaranje 21. Otvorenog federalnog takmičenja učenika i studenata muzike, te je na taj način ozvaničen početak ovog jedinstvenog bh. takmičenja koje se održava u periodu od 16. do 19. aprila, 2018. godine i to po prvi put na području dvije općine u Srednjobosanskom kantonu.

Ovogodišnje takmičenje odvijat će se na šest lokacija i to u tri muzičke škole- Srednjoj i Osnovnoj muzičkoj školi „Jakova Gotovca“ u Novom Travnik i u Osnovnoj muzičkoj školi Travnik .

U ime organizatora goste je pozdravila Ivanka Vrhovac, direktorica SGŠ „Jakova Gotovca“, koja je ovom prilikom naglasila da je održavanje ovog takmičenja od velikog značaja za gradove Novi Travnik i Travnik, jer oni oduvijek baštine ljubav prema muzičkoj umjetnosti.

Ovogodišnje prestižno takmičenje okupilo je oko 1000 mladih muzičara iz 34 osnovne i srednje muzičke škole, ali i tri muizičke akademije, koji će svoje vještine, talente i znanja pokazati u kategorijama komornih ansambala i orkestara.

Takmičenje je otvorenim proglasio Sakib Laušević, predsjednika Udruženja muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga Federacije BiH, a prisutnima se također obratio i jedan od pokrovitelja ovog takmičenja, Marinko Čavara, predsjednik FBiH, naglasivši da je ovo veoma važan događaj za muzičke škole, ali i cijelu Srednju Bosnu.

Novum.ba

Vezano: