Travnički 'Smaragd' osvojio visoko treće mjesto na prestižnom takmičenju 'Šampioni zaštite prirode'

Foto: facebook

Foto: facebook

Simbolično, na dan obilježavanja „Međunarodnog dana planete Zemlje“ u BiH je 23. aprila, 2018. godine u Čapljini upriličena svečanost dodjele nagrada u okviru drugog po redu prestižnog takmičenja „ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS 2018“.

U kampanji su u svim kategorijama učestvovala 64 nominovana kandidata koji su zajedno prikupili 28153 glasova, a travnički „Smaragd“, preduzeće za projektovanje, uređivanje i održavanje zelenih površina (parkova, dvorišta, okućnica, poslovnih prostora,.) u kategoriji "Poslovni subjekt - preduzeće" ovom prilikom osvojio je visoko treće mjesto.

 

Organizatori su ovom prilikom žejeli pronaći preduzeća, gradove/općine, nevladine organizacije, fondacije, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative, koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i kao takvi mogu motivisati i druge.

„Smaragd“ je osnovan prije četiri godine i posluje na okolišno prihvatljiv način, bez ugrožavanja životne sredine, te ga krase zavidne refernce zadovoljnih klijenata, a za portal Novum.ba Emir Hadžijusufović je kazao da su u grupi poslovnih subjekata bile nominovane velike firme, koje djeluju dugi niz godina, te dodao:

„Mi smo prije svega zahvalni što smo nominovani za Šampione zaštite prirode 2018. godine i što smo imali priliku učestvovati u takmičenju. Podrška građana, kroz glasanje, nam govori da građani podržavaju naš rad i to nam je podstrek da nastavimo raditi na promociji očuvanja i unapređenja ekološke svijesti, ali i svijesti za uređenjem i održavanjem zelenih površina."

Ovo takmičenje u BiH provodi Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) uz podršku Ambasade Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske,..

Novum.ba

Vezano: