FOTO/VIDEO: Znate li koji su Bosanac i Hercegovac rasplakali Japan?

Ivica Osim

Novembar 2007. godine. Japanski nogometni savez objavio je vijest da je Ivica Osim, tada trener Japana, doživio moždani udar.

Zasad nema konkretnijih informacija o stanju velikog trenera. "Šokirani smo. Više od bilo čega sada, željeli bismo da se naš izbornik brzo oporavi", izjavio je predsjednik saveza Saburo Kawabuchi. "Njegov stanje je vrlo ozbiljno i nadam se kako će preživjeti," kazao je Kawabuchi koji je plakao dok je govorio o Osimu. Dodao je kako se cijeli savez moli za Osimov oporavak. (index.hr)

Plakao je predsjednik saveza, ali i navijači zbog Bosanca, Ivice Osima. Srećom 11 godina nakon nemilog događaja Osim je ponovo na nogama, pun filozofije koju nesebično dijeli sa sportskim dijelom javnosti,a koliko ga Japanci vole svjedoči činjenica da je pretprošle godine snimio reklamu za Microsoft za japansko tržište.

 

Vahid Halilhodžić

Vahid je postao trener-slučaj. Uspije izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo, a potom dobije otkaz. Ovakav razvoj događaja nedavno se desio u Japanu gdje je Vahid bio na pozicji trenera, a dva mjeseca pred SP u Rusiji dobio je otkaz. Slična situacija desila se 2010.godine kada je dobio otkaz u reprezentaciji Obale Slonovače pred odlazak na SP koje se tada održavalo u Južnoafričkoj Republici.

Prije nekoliko dana Vahidin je sletio u Japan kako bi raščistio stvari sa Japancima, a dok je objašnjavao novinarima šok i nevjericu koje je doživio nakon saznanja da nije trener prevodilac je-plakao.

Danas je Vaha održao press koferenciju na kojoj je objasnio kako je došlo do otkaza, a cijelu konferenciju pratilo je blizu 350 novinara.

 

Novum.ba

Vezano: