Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Donjem Vakufu

Povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih davalaca krvi, koji se obilježava 14.juna, Crveni križ općine Donji Vakuf jučer je u Domu zdravlja organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod motom “Budi tu za nekog drugog. Daruj krv. Spasi život”.

Prema riječima sekretara Crvenog križa Donji Vakuf, Senade Kico, ovo je druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a akciju realizuje Transfuziološka služba bolnice „Dr.fra Mato Nikolić“ Nova Bila.

Na čelu tima Trasfuziloške službe u Donjem Vakufu bio je specijalista transfuzilog dr Ankica Marić, koja je istakla,

„Akcije dobrovoljnog darivanja krvi uvijek dobrodošle i ovom prilikom zahvaljujemo svima onima koji su do sada bili dio ove akcije i darovali krv. Cilj ove akacije je da se popune rezerve zaliha krvi u bolnici“ – naglasila je dr. Marić.

Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi predstavlja priliku da se zahvalimo svim dobrovoljnim, neplaćenim davaocima krvi za poklon koji život znači, te da podignemo svijest o potrebi za redovnim davanjem krvi kako bi se osigurala kvalitetna, sigurna i dostupna krv i krvni sastojci za pacijente kojima je potrebna. “Budi tu za nekog drugog. Daruj krv. Spasi život”

Novum.ba

Vezano: