VIDEO/Sin nije htio iseliti iz porodične kuće,roditelji poduzeli drastične mjere

Foto: google

Foto: google

Roditelji 30-godišnjeg Michaela Rotonda odlučili su na rigorozan i neobičan način svoga sina „natjerati“ da napusti rodnu kuću, odnosno da se iseli iz porodičnog doma u New Yorku, predavši „slučaj“ nadležnom sudu.

Na sudu je rečeno da tuženi Michale Rotondo ne plaća stanarinu niti pomaže oko kućnih poslova, a odbio je čak i ponudu roditelja da mu finansijski pomognu oko osamostaljenja. Iako su mu uručili već pet upozorenja o iseljenju, Kristina i Mark Rotondo kažu da njihov sin i dalje ne želi da ode iz roditeljskog doma.

S druge strane, Michael tvrdi da, pravno gledajući, nije primio dovoljno upozorenja o iseljenju koje bi ga zaista primorali da nađe drugi dom.

Advokat roditelja Anthony Adorante kaže da njegovi klijenti više ne znaju šta da urade da bi nagovorili Michaela da se odseli.

30. marta postalo je jasno da njihov sin nema nikakvu namjeru da ode. U aprilu su roditelji odlučili da se obrate okružnom sudu da tako pokušaju natjerati sina da ode, ali tamo su im kazali da ipak moraju da se obrate Vrhovnom sudu s obzirom da se radi o članu porodice, što su oni i učinili. Sin Michael je tužbu svojih roditelja nazvao odmazdom i zamolio sud da odbaci cijeli slučaj.

Na novom ročištu održanom krajem maja odlučeno je da Michael mora napustiti roditeljski dom.

Roditelji Michaela Rotonda napokon mogu odahnuti. Njihov nezaposleni tridesetogodišnji sin jedinac koji godinama nije htio raditi i živio je na njihovoj grbači napokon je odselio. Kuću u saveznoj američkoj državi New York napustio je nekoliko sati prije roka kojeg mu je sudac propisao .

On sada više ne želi kontaktirati s roditeljima, a kaže kako su ga dodatno 'uznemiravali' ovog dok se pakirao, te pokušavali s njim neobavezno razgovarati, a njemu nije bilo do toga.

Pogledajte više o ovom nesvakidašnjem slučaju u videu ispod.

Novum.ba

Vezano: