Donji Vakuf u subotu domaćin Federalnog prvenstva u flyfishingu

Prvenstvo SRS F BiH u disciplini mušičarenje (flyfishing) održat će se u subotu, 04.08.2018.. godine na rijeci Vrbas u Donjem Vakufu.

KUP će se provesti u jednom danu (1 kolo) u 3 sektora po 2 sata. Učesnicima takmičenjabit će omogućen treniong dan ranije, u petak, 03. avgusta od 12 do 19 sati izvan takmičarske staze.

Takmičenje starta u subotu nakon svečanog otvorenja planiranog za 8 sati. Glavni sudija je Ivica Tomičić, Busovača – državni sudija, delegat: Miro Vrljičak, Breza – državni sudija

Sektorske sudije takmičenja su Borislav Bilić, državni sudija, Milenko Jović, državni sudija, Vinko Slipac, državni sudija, Kolonić Almedin, državni sudija, Plivčić Armin, državni sudija iz D. Vakufa, Zahirović Sabahudin, državni sudija iz D. Vakufa i Čajdo Mujo, rezerva.

Boduju se sve ribe: potočna pastrmka, lipljen, kalifornijska pastrmka iznad 20 cm, mladica iznad 70 cm. Ulov se stavlja u končane mreže sa obručem (samo jedna se može koristiti) koje osiguravaju svaki takmičar za sebe. Takmičari su dužni glasno objaviti da su ulovili ribu kako bi susjedni takmičari imali saznanje o ulovu takmičara susjeda. Mjerenje se vrši na kraju takmičenja, u svakom sektoru sektorske sudije pristupit će mjerenju ulova od takmičara do takmičara uz obavezno prisustvo susjednog takmičara.

Novum.ba

Vezano: