Potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji gradskih ulica u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje

U prostorijama Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, potpisan je Ugovor o izvođenju radova "Rekonstrukcija vodovodne, kanalizacione (fekalne i oborinske) mreže Gradske ulice i ulica u užem urbanom dijelu Gornjeg Vakufa-Uskoplja – Faza 1" između Općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Konzorcija „Izgradnja Tojaga” d.o.o. Mostar i „Mukić-Komerc” d.o.o. Jajce u vrijednosti od 4.166.333,63 KM.

Ovaj Ugovor je rezultat završene procedure javne nabavke provedene putem otvorenog postupka u kojem je navedeni konzorcij izabran kao najpovoljniji ponuđač.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, gospodin Sead Čaušević i ovlašteni predstavnik konzorcija, gospodin Esad Tojaga.

Predmet ovog Ugovora o izvođenju radova je kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione (fekalne i oborinske) mreže u glavnoj gradskoj ulici (Gradska ulica) i svim sekundarnim ulicama koje se priključuju na glavnu ulicu (ulica Vladimira Nazora, ulica Branka Mikulića, ulica Fra Anđela Zvizdovića, Ridžalev sokak, Manovića sokak, ulica Park, ulica Preporodova, ulica Mala).

Planirani početak radova je druga polovina mjeseca augusta 2018. godine, a planirani period okončanja radova je 180 dana od datuma početka radova.

Ovo je za općinu Gornji Vakuf-Uskoplje najznačajniji, kapitalni projekat, a isti se sa pravom može nazvati i generacijskim projektom.

Novum.ba

Vezano: