FOTO/Malonogometni turnir 'Bilalovac 2018' ulazi u završnicu,uspješno realizovana humanitarna akcija

Malonogometni turnir "Bilalovac 2018" koji organizuje NK CPU Bilalovac, ulazi u svoju završnicu. Sinoć su odigrane prve utakmice osmine finala i poznate su tri ekipe koje nastavljaju takmičenje u četvrtfinalu.

U prvoj utakmici sastali su se Stilomatik Kiseljak i Stolarija Zikro, a rezultat je bio 5:1 za Stilomatik. Top tim 3( B) pobjedil su u  drugoj utakmici ekipu Wind Crni Labudovi sa 4:2, dok je u trećoj utakmici Dulix Šped Irhad servis pobjedio Keramitin doo sa 8:0.

Takmičenje u četvrtfinalu nastavljaju ekipe Stilomatik Kiseljak, Top Tim 3 (b) i Dulix Šped Irhad servis.

Prije ove utakmice odigrana je utakmica između pionira a Prokos je sa 7:3 pobjedio Carioce.

Inače ove godine turnir ima sportski, humanitarni, ali i zabavni karakter. Tako je u jednoj od noći organizovano druženje navijača, dok je u nedjelju održana akcija za pomoć Nejli i Nejri Agić.

- Akcija je uspješno organizovana, čak i više nego uspješno. Sav prihod od ulaznica ide za liječenje Nejre i Nejle, a mi pozivamo sve ljude dobrog srca da pomognu koliko mogu djevojčicama Agić, rekao nam je Asmir Brkanović, ispred NK CPU Bilalovac.

Nejri i Nejli možete pomoći pozivom na humanitarni broj 090/291-097. Radi se o djevojčicama koje boluju od cerebralne paralize i kojima bi se operacijom u Francuskoj mogao vratiti dio motoričkih funkcija.

Također u sklopu ove akcije odigrana je utakmica između Debelih i Mršavih, gdje su Debeli pobjedili sa 2:0.

 

Novum.ba

Vezano: