Apel predsjednice Crvenog križa Kiseljak: Sugrađani darujte krv

Na našu adresu stigao je apel dr. Ane Pecirep, predsjednice Crvenog križa Kiseljak koja se obratila javnosti kako bi upozorila na važnost darivanja krvi.
Njen apel prenosimo u cjelosti:

"Dragi Sugrađani!

Osjećam duboku zahvalnost za svaku dozu darovane krvi! Mnogima ste pomogli, olakšali bolove i produžili život. Hvale vrijedno je vaše djelo, no još uvijek nije okončano. Nažalost, potrebitih je sve više, a krvi sve manje. Zadnjih je mjeseci velika potražnja za određenim dozama krvi.
Nedavno smo dobili dopis iz Hrvatske bolnice dr. Fra Mato Nikolić, kojim nas obavještavaju da su iscrpljene zalihe krvi. Ne možemo ostati mirni, znajući da možda baš nedostaje ona naša doza krvi. Poznato nam je da krv nije moguće proizvesti, ona se može samo darovati.
U prostorije Crvenoga Križa Kiseljak svakodnevno se javljaju osobe tražeći pomoć u pronalaženju određene doze krvi koja je potrebna njihovim milima. Danas je krv potrebna njima, a nikad se ne zna kad možda može zatrebati nama i nama bliskim osobama. Stoga apeliram na sve građane da se u što većem broju odazivaju na akcije dobrovoljnog darivanja krvi kako bismo proširili našu bazu dobrovoljnih darivatelja krvi i učvrstili „lanac dobrote“ koji nas povezuje.

Zahvaljujem na humanosti i s poštovanjem pozdravljam!"

 

Novum.ba poziva sve svoje čitaoce da uzmu učešće u ovakvim i sličnim akcijama i da svojim primjerom pozovu i druge na spašavanje tuđih života.

Novum.ba

Vezano: