Fojnica / U školske klupe jutros sjelo 117 prvačića

Nakon ljetnog raspusta fojnički učenici su se jutros vratili u školske klupe. Posebno je svečano bilo za učenike prvačiće koji su u pratnji svojih roditelja prvi put jutros došli u školu gdje su ih dočekale učiteljice ali i stariji drugari koji su im priredili priredbu.

Sretan početak škole prvačićima je poželio načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura,  koji im je uručio i poklone.

- Dragi učenici, roditelji i prosvjetni radnici, upućujem Vam iskrene čestitke uz želju da u novoj školskoj godini svi zajedno ostvarite dobre rezultate. Posebnu dobrodošlicu u školske klupe želim prvačićima jer ovim započinje važan dio njihovog djetinjstva, stoga smo im pripremili poklone, školski pribor i slatkiše, rekao je načelnik Sabahudin Klisura.

U Fojnici je danas u prvi razred osnovne škole u Fojnici krenulo 117 učenika, 98 u školu „Muhsin Rizvić“ i 19 učenika u školu „Ivan Goran Kovačić“. Kada je riječ o OŠ "Muhsin Rizvić" u centralnu školu je krenulo 54 učenika, u područnu školu u Ostružnici 19 učenika, u Prokosu 7 učenika dok je u Pločarima, Dusini i Rizvićima po 6 učenika. U OŠ "Ivan Goran Kovačić" jutros je u školske klupe sjelo 19 učenika, 5 u centralnu školu u Gojevićima a 14 u područnu školu u Fojnici.

Novum.ba

Vezano: