Džeko donio pobjedu BiH protiv Austrije

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je na Bilinom polju pred deset hiljada gledalaca pobijedila Austriju rezultatom 1:0 u drugom kolu Lige nacija .

U prvih deset minuta susreta igralo se uglavnom na sredini terena i nije bilo ozbiljinih prilika. Prvi udarac prema golu imali su Austrijanci u 14. minuti kada je Arnautović odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali mu je Šehić odbranio.

Prvu pravu priliku BiH je imala u 25. minuti nakon kornera kojeg je izveo Pjanić, ali je Šunjić zamalo zakasnio na drugoj stativi. U nastavku nije bilo uzbuđenja sve do 40. minute kada je Duljević fenomenalno prošao i ubacio sa lijeve strane, ali Džeko nije uspio da pospremi loptu u mrežu sa neka dva metra. Do kraja prvog poluvremena mreže na Bilinom polju su mirovale.

I početak drugog poluvremena protekao je mirno, bez uzbuđenja. Prvu priliku u nastavku imali su „Zmajevi“ u 56. minuti kada je Duljević nakon prekida šutirao, ali je odbrana gostiju izblokirala njegov udarac u posljednji trenutak, da bi nakon kornera ponovo pokušao, ali je ponovo austrijska odbrana intervenirala.

U 66. minuti Lazaro je pokušao sa distance, ali šutirao je preko gola. U 70. minuti zatresla se mreža Ibrahima Šehića, ali je gol ponišen zbog ofsajda.

„Zmajevi“ su u vodstvo došli u 78. minuti kada je Džeko primio loptu na lijevoj strani i majstorski pogodio za veliko slavlje domaćih navijača na Bilinom polju. Austrijanci su nakon primljenog gola svim silama pokušali doći do izjednačenja, ali do kraja meča nije bilo promjene rezultata, pa je tako naša reprezentacija upisala i drugu pobjedu u Ligi nacija.

Novum.ba/Avaz Sport

Vezano: