U toku radovi na rekonstrukciji ceste Kreševo - Kiseljak

Prije nekoliko dana započeli su radovi na rekonstrukciji dijela ceste Kreševo – Kiseljak.

Ugovor o rekonstrukciji potpisan je krajem augusta, a u prvoj fazi bit će rekonstruirana dva kilometra ceste, od Stanića krivine do Tomića. Radove izvodi poduzeće „Grakop“ iz Kiseljaka, a vrijednost radova iznosi 2.244.060 KM. Sredstva je, kroz kreditno zaduženje kantonalne vlade kod Razvojne banke Federacije BiH, osigurala kantonalna Direkcija za ceste, a nadzor će obavljati poduzeće „Pronasa“ iz Sarajeva.
Cesta Kreševo - Kiseljak asfaltirana je 1972. godine i otad do danas ovo je najveći zahvat na njoj.

Prema riječima Sulejmana Bećirevića, direktora Direkcije za ceste, kolovoz će biti proširen na 6,60 metara, a sve značajnije krivine bit će u dobroj mjeri ispravljene, što će značiti da će prometnica zadovoljavati karakteristike magistralne ceste.


Rok za završetak radova je četiri mjeseca, ali će, s obzirom na očekivane vremenske uvjete, teško moći biti ispoštovan, pa se stavljanje rekonstruirane dionice u promet realno ne može očekivati prije proljetnih mjeseci 2019. godine.

Osigurana su i sredstva za drugu fazu projekta, a u drugoj fazi bit će rekonstruiran i 1,5 kilometar ceste između Kreševa i Tomića, te dionica između Stanića krivine i ulaza u Kiseljak, a radovi se već izvode na jednoj od dionica u naselju Resnik.

Novum.ba

Vezano: