Zagreb: U pucnjavi učestvovali putnici automobila sa bh. registarskim tablicama

Na križanju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić održao je konferenciju za novinare na temu Sigurnost u Zagrebu nakon najnovijeg incidenta.

Na toj lokaciji, podsjetimo, jučer se dogodila pucnjava u kojoj su sudjelovale tri osobe, od kojih je jedna ozlijeđena, a jedna je još u bijegu.

Bandić je rekao da se radi o tri osobe romske nacionalnosti. 

"Ova dva incidenta koja su se dogodila, prije deset dana u Vukomercu i jučer navečer na križanju Avenije Vukovar i Držićeve, neće umanjiti multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost te otvorenost i sigurnost Zagreba", kazao je Bandić. 

"U kontaktu sam s načelnikom Policijske uprave zagrebačke. Što se tiče Vukomerca, oni koji su to napravili su s one strane brave i oni će snositi svoje posljedice. Što se tiče jučerašnjeg incidenta, dvojica od trojice ljudi koji su sudjelovali u incidentu, jedan je u boilnici s prostjeljenom nogom, drugi je kod istražnog suca, a za trećim policija traga i nadam se da će u najskorije vrijeme biti tamo gdje treba biti",kazao je Bandić. 

"Ono što molim, s obzirom da su u incidentu prije deset dana sudjelovali pripadnici romske nacionalnosti, i u Vukomercu i ovdje, ni na jedan način nemojmo stigmatizirati Rome u Zagrebu jer oni su građani ovoga grada kao i većinski hrvatski narod", kazao je Bandić.

"Ti koji su to učinili moraju odgovarati za svoja djela, a građani romske nacionalnosti u Zagrebu ne smiju snositi posljedice", kazao je Bandić te dodao kako su u jučerašnjem incidentu sudjelovale tri osobe romske nacionalnosti. "Jedan nije sudjelovao u pucnjavi, nego je bio suvozač i on je, nažalost, prostrjeljen. Registarske oznake Audija su iz Mađarske, a drugog automobila iz BiH", kazao je Bandić.

Novum.ba

Vezano: