Jednostavno i korisno/Provjerite da li neko koristi vaš facebook profil

Za one koji se često pitaju da li im neko luta po facebook profilu već odavno postoji prosto rješenje za dolazak do odgovora.

Sumnjate da facebook ''dijelite'' s još nekim? Da imate problem s hakerom koji iz nekog razloga može pristupiti vašem profilu? U samo dva jednostavna koraka možete saznati odgovor koji je često zabrinjavajući.

Dakle, sve što trebate uraditi jeste otvoriti opciju security, a potom where You're Logged In (ili managed active sessions) i tako ćete vidjeti s kojih IP adresa ste trenutno logovani na facebook.

Ukoliko ste, primjera radi, boravili u Banjaluci ili nekom drugom gradu i na ovom popisu vidite baš taj grad, onda ste vjerovatno bezbjedni – možda se sami prijavili na facebook koristeći lokalni wireless.

Ukoliko, pak, na listi postoji neki grad u kojem definitivno niste bili u navedenom terminu, onda vam je najbolja opcija promjene pristupnih podataka. Novi password riješit će problem, ali i pozvati na oprez prilikom narednog logovanja daleko od kuće. Oprez, u svakom slučaju.

Novum.ba/N1

Vezano: