FOTO: Impozantan predizborni skup SDA u Kiseljaku

Skoro dvije hiljade članova i simpatizera SDA sinoć je posjetilo Sportsku dvoranu u Kiseljaku. Možda i najimpozantniji predizborni skup ikada u Sportskoj dvorani, kako smatraju u SDA, uvod je u veliku pobjedu na predstojećim izborima. 

Skup je počeo intoniranjem himne BiH, a nastavljen izvedbom himne SDA "Ja sin sam tvoj" u izvedbi vokalnog ansambla SRMA iz Fojnice. 

Prisutne je nakon toga pozdravio Elvedin Mušanović iz Kiseljaka, kandidat za Kantonalnu skupštinu SBK.

„U periodu 2014-2018 godina osigurali smo preko milion KM za općinu Kiseljak, a to je dovelo do 3.5 miliona KM realizovanih projekata u Kiseljaku. Ništa od toga ne bismo mogli napraviti da nije bilo našeg Premijera, naših ministara, našeg Mirsada Mujića i to je put kojim ćemo nastaviti ići u narednom periodu“, rekao je Mušanović praćen aplauzima prisutnih.

Također napomenuo je da je u ovom periodu učinjen veliki pomak u poboljšanju stanja u osnovnim školama „Kiseljak 1“ i „Kiseljak 2“.

„Kako glasati? Prvo glasati za člana Predsjedništva, našeg Šefika Džaferovića. Druge alternative nema. To je jedini čovjek koji može nastaviti politiku Bakira Izetbegovića koji je u Beogradu rekao da će odluke o BiH da se donose u Sarajevu, a ne  u Beogradu, a ne u Zagrebu, niti nekom trećem mjestu!“, dodao je Mušanović i pozvao prisutne da podrže sve kandidate SDA na predstojećim izborima.

Mušanović je napomenuo i da su u periodu 2014-2018. Članovi SDA u SBK ostavili „srce na terenu“, te da su zbog toga ispaštale njihove porodice, životni saputnici,  djeca i prijatelji, te je zahvalio na podršci koju mu pruža njegova porodica, prijatelji i kolege, jer tako vidi da je na pravom putu.

„Na kraju ću završiti govor riječima Nasera Orića koje je rekao u jednom od intervjua. Kazao je: 'Šta god da se desi, ja sam tu i ne bježim. Ja sam uvijek spreman na dvije stvari, da pobjedim i poginem!' A mi ćemo akobogda pobjediti!“, rekao je Mušanović na kraju svog govora.

Novum.ba

Vezano: