Juniori KK Promo 2. mjesto na final four-u u Prozoru

FOTO/Ramski vjesnik/

FOTO/Ramski vjesnik/

Nakon prošlosedmičnog osvojenog 4. mjesta u kategoriji pionira, gdje su mladi košarkaši KK Promo pružili sjajnu igru, ali nedovoljno bez Mirze Begovića za trijumf, ovaj put su juniori odigrali za svaku pohvalu.

Naime, final four u kategoriji juniora se i ovaj put održao u sportskoj dvorani Prozor-Rama, u pravoj takmičarskoj, košarkaškoj atmosferi.

Prvu utakmicu protiv KK Star Fojnica, juniori „Proma“ otvorili sjajno, igrali fantastičnu odbranu, te prvu četvrtinu dobili u svoju korist rezultatom 06:16.

U drugoj četvrtini, kao da je druga ekipa izašla na teren, nisu mogli povezati ni igru u odbrani, ali i u napadu, tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 26:24

Treći i četvrti period momci su igrali baš onako kako se tražilo od njih, ponovo prepoznatljiva borbenost u odbrani i sigurnost u napadu, donijela je prevagu tako da smo drugo poluvrijeme riješili u svoju korist ukupim rezultatom 46:65.

Vrijedi istaći da je svih 12 igrača dobilo šansu i dalo maksimalni doprinos pobjedi, uz fantastičnog Čurića u napadu, neprikosnovenog Gracića u odbrani, te Ganića sa 5 blokada.

Druga utakmica, za prvo mjesto, odigrana protiv domaćina HKK Rama.

Ni Čurićevih 29 poena nije pomoglo protiv fantastične odbrane i timske igre HKK Rama. Momci „Proma“ vidno umorni i istrošeni nakon prve utakmice nisu bili na visini zadatka što se dalo osjetiti po samom rezultatu na kraju 80:57.

Rezultat po četvrtinama:

22:12

23:13

22:13

13:19

Treće mjesto je pripalo ekipi KK Star Fojnica, a četvrto KK Travnik.

Novum.ba

Vezano: