FOTO/U stanu u Travniku pronađena droga. Privedene dvije osobe!

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 09.10.2018. godine policijski službenici PU i PS Travnik u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, izvršili su pretres stana u ulici Šehida, općina Travnik, koji koristi lice A.S., rođen 1992. godine iz Travnika. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i određena količina bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Nakon izvršenog pretresa, lice A.S., kao i lice A.H rođen 1990. godine iz Travnika, koji se također dovodi u vezu sa navedenim krivičnim djelom, privedeni su u službene prostorije, gdje su tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznali  izvršenje predmetnog krivičnog djela.

O svemu je obaviješten nadležni kanotonalni tužilac, a protiv navedenih lica slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode, u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 228 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 159 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 2 vozača.

Novum.ba/MUP SBK/KSB

Vezano: