Fojnica / Održana manifestacija 'Fojnička trpeza i Dani kruha' (FOTO)

U prisustvu velikog borga Fojničana danas se na lokalitetu Zelene pijace u Fojnici održana manifestacija „Fojnička trpeza i Dani kruha“.

Manifestacija se održava već tradicionalno svake godine a ovaj put organizatori su bili OŠ „Ivan Goran Kovačić“ i Udruženje Alterural.

Direktorica škole Slavica Miletić se zahvalila svima koji su na bilo koji način učestvovali ili pomogli održavanje ove manifestacije.

-Hvala prvenstveno našim učenicima i njihovim nastavnicima koji su dugo vremena pripremali ovu današnju manifestaciju, hvala donatorima i svakako Općini Fojnica koja svake godine ustupi prostor za održavanje Fojničke trpeze.

-Općina Fojnica podržava ovakve manifestacije i činit će to i ubuduće jer lijepo je danas ovdje vidjeti ovoliki broj sugrađana i zaista mi imamo šta ponuditi i na ovakav način trebamo njegovati svoju tradiciju, poručio je prilikom obraćanja Sabahudin Klisura, načelnik općine Fojnica.

Program manifestacije svojim nastupima uljepšali su učenici osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, KUD „1001 noć“ Fojnica te KPD „Matija Gubec“ Bakovići.

Nakon programa posjetioci su imali priliku uživati u lokalnim gastronomskim specijalitetima, domaćim proizvodima sa seoskih domaćinstava, raznovrsnom povrću i voću i pekarskim delicijama.

Novum.ba

Vezano: