FOTO: Dani otvorenih vrata Pošte u Sarajevu i Bihaću

Juče su Centar pošta Sarajevo i Glavni poštanski centar posjetili učenici Osnovnih škola “Pofalići” i “Grbavica II, te djeca iz sarajevskog vrtića “Amel i Nur”. Posjeta je organizovana povodom 9. oktobra – Svjetskog dana pošte.

Tradicionalno BH Pošta povodom Svjetskog dana pošte organizuje Dane otvorenih vrata kada svoja vrata zapravo otvara djeci kako bi ih upoznala sa tehničko/tehnološkim procesima od prijema do uručenja pošiljaka, te ostalim uslugama koje pruža „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo.

Djeca su pokazala veliki interes za pisanjem pisama i razglednica, slanjem paketskih pošiljaka, a dopali su im se i poslovi šalterskih radnika i poštara.

Centar pošta Sarajevo i Glavni poštanski centar očekuje ovih dana posjetu oko 500 djece iz raznih sarajevskih ustanova.

Također ovo je bila prilika da  Centar pošta Bihać posjete mališani iz vrtića Pupoljak i Kućica, te učenici Međunarodne osnovne škole Richmond Park.

Naše kolege iz CP Bihać pripremili su im edukativni program kako bi ih upoznali sa načinom rada pošte i naučili ih na koji način da adresiraju pismo.

Posjete djece poštama širom BiH u sklopu su Dana otvorenih vrata koje tradicionalno organizuje BH Pošta povodom Svjetskog dana pošte

 

Novum.ba

Vezano: