BUGOJNO/Prva osnovna škola Jaklić obilježila "Dane kruha i plodova zemlje"

Prva osnovna škola Jaklić Bugojno i ove godine bila je domaćin tradicionalne manifestacije "Dani kruha i plodova zemlje". Uz prigodan program, organizovana je zanimljiva izložba peciva, kolača i ostalih plodova zemlje.

Manifestacija "Dani kruha i plodova zemlje" obilježava se u oktobru, kao zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima.

Datum dana kruha povezan je sa Svjetskim danom hrane kako bi se podigla svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanju biološke različitosti.

Učenici Prve osnovne škole Jaklić Bugojno, u holu škole uz prisustvo roditelja i nastavnika, izveli su recitacije koje slave plodove zemlje.

Sestra Ivana Džambas ovom prilikom ukazala je na važnost obilježavanja Dana kruha: "Sam čin lomljenja kruha predstavlja ujedinjenje što dovodi do stvaranja zajednice, a upravo je cilj obilježavanja Dana kruha da jedni drugima budemo kruh, u narodu poznatije kao budi dobar kao kruh."

Učenici Prve osnovne škole Jaklić Bugojno pripremili su bogatu ponudu peciva, kolača i ostalih plodova zemlje.

Obilježavanje Dana kruha služi kako bi se kod djece probudila svijest kako glad u svijetu postoji i kako su mnogi njihovi vršnjaci gladni. Dan kruha, završen je obilaskom izložbe zanimljivih peciva koju su učenici pripremili zajedno sa svojim roditeljima.

izvor: rtvubojno.ba

Vezano: