Uspješna akcija MUP-a SBK//U Vitezu i Gornjem Vakufu-Uskoplju pronađen heroin i speed

U okviru pojačanih planskih aktivnosti koje provode policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, realizovane su dvije uspješne akcije.

Naime, dana 13.10.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u suradnji sa policijskim službenicima PS Vitez, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres vozila Fiat Bravo, registarskih oznaka M12 O 301, vlasništvo lica Š.P. rođen 1982. godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana, policijski službenici PS Gornji Vakuf/Uskoplje, u mjestu Potrlica, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, izvršili su kontrolu i pregled vozila Fiat Bravo, registarskih oznaka A72 K 460, kojim je upravljao G.Z. rođen 1980. godine iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Tom prilikom, kod istog je pronađena plastična vrećica sa dva grumena žute materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Novum.ba

Vezano: