Operacija kino: Besplatna projekcija filmova u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Počinje nova turneja Operacije kino - ove godine od 21. oktobra do 22. oktobra Operacija kino dolazi u Gornji Vakuf, u Centar za obrazovanje, sport i kulturu gdje će se prikazivati igrani film "Dobar dan za posao" u režiji Martina Turka te animirani film "Bijeli očnjak" Alexandera Espigaresa.

Film "Dobar dan za posao", u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva, pretpremijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu nakon čega je pozvan u službenu selekciju nekoliko svjetskih festivala. Film je režirao Martin Turk koji potpisuje i scenarij, a uloge su ostvarili poznati bh. glumci Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac, Vanesa Glođo, Jasna Žalica, Ejla Bavčić... Drama "Dobar dan za posao" govori o jednoj porodici: Arminu, čovjeku koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, njegovoj supruzi Jasmini i sinu Edinu, njihovim problemima, nadama i borbi za skladan život. Film je koprodukcija BiH, Slovenije i Turske.

Animirani sinhronizirani film "Bijeli očnjak" oskarovca Alexandera Espigaresa temeljen je na kultnom bestseleru Jacka Londona. Ova klasična priča ispričana je iz perspektive ponosnog i hrabrog vuka-psa, Bijelog Očnjaka, koji gledaoce vodi na avanturu života. Film je prikazan i u službenoj selekciji Sundance Film Festivala.

Animirani film „Bijeli očnjak“ će se prikazivati u nedjelju, 21.10., od 16:00, a drama „Dobar dan za posao“ u ponedjeljak, 22.10., od 19:00.

Ulazak na obje projekcije je besplatan.

Novum.ba

Vezano: