CROA BiH održala radionice u školama u Donjem Vakufu, Jajcu, Travniku i Kiseljaku

Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA BiH jučer je održao radionicu "Ambasadori drugarstva" u okviru projekta "Vršnjačko nasilje-NEMA ŠANSE", a koje se realizuje pod pokroviteljstvom Federalnog Ministarstva za obrazovanje!

Projekt se realizuje u šest obrazovnih institucija na području SBK koje učestvuju u navedenom programu čije će se aktivnosti odvijati do decembra 2018.godine.

Predstavnici Centra jučer su boravili u MSŠ Donji Vakuf, Osnovnoj školi Kiseljak, Mješovitoj srednjoj ekonomsko- ugostiteljskoj školi u Travniku i Srednjoj školi "Nikola Šop" Jajce.

Cilj projekta je povećati stepen sigurnost djece odgojno-obrazovnih institucija i to kroz podizanje svijesti i proces afirmacije i ohrabrivanja djece, prosvjetno-pedagoškog kadra i roditelja da prepoznaju vršnjačko nasilje, oslobode dijete osjećaja straha od moguće odmazde nasilnika, te da se svi ključni akteri, kroz međusobnu saradnju organizacija civilnog društva, relevantnih institucija i škola u lokalnoj zajednici angažuju u aktivnostima procesa sprečavanja izravnog i neizravnog vršnjačkog nasilja, bez obzira da li je riječ o fizičkom, psihičkom, seksualnom ili online nasilju.

Novum.ba

Vezano: