Usvojen Nacrt budžeta Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2019.

foto:Radio Donji Vakuf

foto:Radio Donji Vakuf

Nacrt budžeta Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2019. u iznosu od 6.231.300 KM i Nacrt odluke o izvršenju općinskog budžeta za isti period, usvojeni su jednoglasno na današnjoj sjednici Općinskog vijeća toga grada.

Također, usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Gornji Vakuf-Uskoplje od 1. januara do 30. septembra ove godine.

-Općinske službe dobro su planirale budžet za 2018. kada su u pitanju porezni prihodi, koji su ostvareni u procentu od 76 posto, dok su neporezni prihodi bili manji za četiri posto. Imamo stabilan budžet iz kojeg su, bez ikakvih problema, u proteklih devet mjeseci isplaćene sve predviđene tranše - kazao je načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja Sead Čaušević.

Istaknuo je da će, shodno ugovoru koji je potpisan u septembru, uskoro startati realizacija kapitalnog projekta rekonstrukcije više gradskih ulica i da se, po tom osnovu, očekuje priliv dodatnih sredstava u budžet.

Po njegovim riječima, u projekcijama budžeta za 2019. planirani su veći kapitalni izdaci, s ciljem “da se uradi što više na planu poboljšanja infrastrukture u gradu”.

- Iz većih kapitalnih izdataka finansirat ćemo rekonstrukciju užeg dijela grada, te druge radove, koji su planirani u nekim mjesnim zajednicama - zaključio je načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja Sead Čaušević.

Novum.ba/Fena

Vezano: