Danas mirno okupljanje u znak podrške sarajevskoj policiji

Udruženje “Val“ poziva građane da se pridruže mirnom okupljanju u znak podrške pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), koje će biti organizirano u ponedjeljak, 29. oktobra u 18 sati na Trgu djece Sarajeva.

Ova inicijativa je pokrenuta nakon vijesti o brutalnom ubistvu dvojice sarajevskih policajaca – Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, kojima će sudionici najavljenog okupljanja odati počast te uputiti apel za urgentno djelovanje svih nadležnih aktera kako bi se stanje sigurnosti u glavnom gradu BiH unaprijedilo, a svaki pokušaj njegovog narušavanja odlučno osujetio.

– Bit će to prilika da građani iskažu podršku policiji i dignu glas protiv ugrožavanja sigurnosti te pozovu i sve druge nevladine organizacije i udruženja, bez obzira na djelatnost, da se pridruže i podrže ovu aktivnost i na taj način animiraju sve građane – saopćili su organizatori.

Kako se očekuje, mirnom okupljanju pridružit će se i članovi Sindikata policije KS-a, kao i predstavnici brojnih drugih organizacija i institucija.

Dvojica službenika MUP-a KS ubijena su u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino polje prilikom vršenja redovnih policijskih dužnosti. Na njih su pucali kradljivci automobila.

Adis Šehović je preminuo na mjestu događaja, a drugi policajac je teško ranjen. Međutim, nakon višesatne borbe za život na KCUS-u i Davor Vujinović je podlegao teškim povredama.

Novum.ba/BHRT

Vezano:

Image

U BiH danas sunčano