Matić nije nosio 'Cvijet maka', Britanci se obrušili na njega i poručili da se ugleda na Begovića

Foto: sportsport.ba

Foto: sportsport.ba

U Velikoj Britaniji sedmi novembar se obilježava kao sjećanje na žrtve Prvog svjetskog rata, a već tradicionalno sve ekipe na svojim dresovima nose cvijet maka koji je simbol ovog dana. Na jučerašnjoj utakmici Bournemoutha i Manchester Uniteda desio se veliki skandal jer je Matić skinuo cvijet maka sa svog dresa što je naljutilo javnost u Velikoj Britaniji.

Britanci su žestoko osudili ovaj potez srbijanskog fudbalera, te su od njega tražili objašnjenje. Iz kluba su dobili samo poruku da je to uradio iz privatnih razloga, te da oni poštuju njegovu odluku. Mediji na Otoku već su poželi špekulisati zbog čega je to Matić uradio i poručili su da su došli do jedinog razloga.

Naime, The Sun prenosi da Matić nije htio odati počast britanskim vojnicima zbog dešavanja na Kosovu i Srbiji. Britanska vojska je intervenisala u sukobima na Kosovu, a također bila dio NATO-vog bombardovanja 1999. godine. I pored toga poručili su Matiću da je podbacio u ovome kao čovjek, te traže od FA da ga kazne zbog nepoštivanja običaja u zemlji u kojoj zarađuje hljeb.

Pojedini mediji za primjer su uzeli bh. golmana Asmira Begovića koji je također igrao na ovom meču. Oni su poručili da i Begović dolazi iz zemlje koja je mnogo propatila u prošlosti, ali su dodali da je pokazao svoju veličinu jer sve ove godine igranja u Premiershipu nije odbijao da nosi cvijet maka.

Novum.ba

Vezano: