Gornji Vakuf-Uskoplje domaćin 'Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018'

Predstavnici Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović i Amela Lolić održali su sastanak sa načelnikom Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Seadom Čauševićem, šefom Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Brankom Matijanićem, direktoricom JU " Centar za obrazovanje, sport i kultur Općine  Gornji Vakuf/Uskoplje " Nerminom Gudić-Duhandžić i Dževadom Dedićem istaknutim sportskim radnikom Općine Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na sastanku je dogovoreno da će Općina Gornji Vakuf-Uskoplje biti domaćin manifestacije " Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu " koja će se održati 22. februara, 2019. godine u obnovljenoj sali JU " Centar za obrazovanje, sport i kulturu Općine  Gornji Vakuf-Uskoplje " na čemu je predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović zahvalio u ime svih sportista i sportskih radnika Kantona i istaknuo da dugogišnja saradnja Sportskog saveza SBK/KSB i Općine Gornji Vakuf-Uskoplje doprinosi unapređenju sporta na Kantonu kao i u Općini Gornji Vakuf/Uskoplje.

Također, predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB ovu je priliku iskoristio da čestita načelniku Općine Seadu Čauševiću plasmn MRK " Sloga " u Premijer ligu BiH i da dobar početak u prvenstvu rukometaša " Sloge " nagovještava da će Klub biti jedan stabilan premijerligaš.

Tokom sastanka dogovoreno je niz aktivnosti oko organizacije " Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu " obzirom da se radi o manifestaciji koja iziskuje značajan angažman Sportskog saveza SBK/KSB i općine domaćina.

Načelnik Općine Gornji Vakuf/Uskoplje Sead Čaušević u svome obraćanju rekao je da će Općina sa svim svojim resursima biti na raspolaganju Sportskom savezu SBK/KSB kao i da će i u budućnosti prepoznavati rad Sportskog saveza SBK/KSB koji je kao krovna institucija sporta na našem Kantonu ima značajnu ulogu u razvoju sporta posebno kod mladih jer već duži niz godina kroz pojekat " Otvoreno- zabavne škole nogometa za djevojčice " koji je prepoznat u budžetu Općine Gornji vakuf-Uskoplje doprinosi afirmaciji sporta i tjelesne aktivnosti kao jednog od ključnih faktora u očuvanju zdravlja i poboljšanja prihofizičkih sposobnosti mladih.

Na sastanku je dogovoreno i da se najkasnije do 15. decembra, 2018. godine održi I sjednica Organizacionog odbora manifestacije " Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2018. godinu" gdje će se članovi informisati o provedenim aktivnostima kao i imenovati Ocjenjivački sud/Žiri manifestacije " Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu".            

Novum.ba/Sportski savez SBK

Vezano: