Dan žalosti u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Načelnik općine Gornji Vakuf - Uskoplje Sead Čaušević je, povodom tragične smrti Sulejmana Topića iz Gornjeg Vakuf-Uskoplja i Dževada Čorbadžića iz Mostara, zaposlenika firme Izgradnja Tojaga d.o.o. Mostar, na gradilištu u ul. Gradska, Gornji Vakuf-Uskoplje, proglasio Dan žalosti na području općine Gornji Vakuf - Uskoplje za petak. 09. 11. 2018. godine.

Na dan žalosti na javnim mjestima i ugostiteljskim objektima se neće održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

Podsjetimo, jučer se na gradilištu u ulici „Gradska“ u Gornjem Vakufu-Uskoplju iza 16 sati desila se teška nesreća prilikom koje su smrtno stradala dva radnika građevinske firme “Izgradnja Tojaga” iz Mostara.
Radi se o Sulejmanu Topiću (23) iz Gornjeg Vakufa i Dževadu Čorbadžiću (46), koji živi u Mostaru, a porijeklom je iz Prozora.
Do nesreće je došlo tokom izvođenja građevinskih radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici „Gradska“, kod crkve, kojom prilikom je došlo do obrušavanja zemlje na radnike koji su se tu nalazili.

Novum.ba

Vezano: