Nemanji Bilbiji stradali bubrezi u utakmici sa Sarajevom, pauzira u posljednje dvije utakmice

Zrinjski i Sarajevo odigrali su derbi prošlog kola Premijer lige. U utakmici, osim prvog poluvremena koje je bilo zadovoljavajuće, moguće je bilo vidjeti nekoliko katastrofalnih grešaka glavnog sudije, ali i grubu igru i, na kraju treba spomenuti, snimke Muhameda Džakmića, pomoćnog trenera FK Sarajevo kako se valja na mostarskom travnjaku pogođen kamenom u glavu.

Džakmić je završio u bolnici sa potresom mozga, a iste "sreće" bio je i Nemanja Bilbija kojemu je u jednom duelu stradao bubreg, te je hospitaliziran. Prvo su iz Zrinjskog saopštili da prvi strijelac lige (14 golova) ima povredu leđa, da bi nakon pretraga objavili da se radi o težoj povredi.

"Bilbija je zadržan radi praćenja i daljnjih pretraga te kako bi imao potpunu liječničku skrb. U bolnici će ostati sedam dana, nakon čega se očekuje da oporavak nastavi na kućnom liječenju. S obzirom na činjenicu da prvi dio sezone završava za manje od dvadeset dana, jasno je da Nemanja neće konkurirati za posljednje dvije utakmice jeseni", saopćeno je iz Zrinjskog.
 

Novum.ba

Vezano: