Svinjarija il' demokratija?

Na dnevnom redu posljednje sjednice OV Kiseljak našao se i prijedlog vijećnika iz reda Bošnjaka za promjenu naziva naseljenog mjesta Svinjarevo u Mahala Polje.
Za slanje u proceduru u Federalni parlament glasalo je 10 vijećnika i to onih iz SDA, SDP i DF-a. Hrvatski vijećnici bili su suzdržani u vezi sa ovim pitanjem, te nepostojanjem matematičke većine prijedlog nije prošao.Da je u pitanju bilo kakav ekonomski interes, stav hrvatskih vijećnika bi se i mogao razumjeti i opravdati.
Ovako, ne može se oteti utisku da se hrvatski politički korpus rukovodio motom “neka komšiji crkne krava, pa makar se moja i ne otelila”. HDZ ( Hajde Da ih Zezamo) je po ko zna koji put pokazao i dokazao da ne želi surađivati . HDZ nastoji biti i ostati apsolutni politički vladar u Kiseljaku. U zajednici, u kojoj su Bošnjaci apsolutna većina,(govorimo o pomenutom selu), oni nemaju pravo mijenjati naziv sela?!
Kao i uvijek do sada HDZ je iskoristio brojčanu nadmoć u OV Kiseljak i spriječio izglasavanje još jednog prijedloga koji dolazi iz bošnjačkog tabora. Bošnjaci ne bi smjeli glasati i birati člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. To je “grubo kršenje Izbornog zakona”. Hrvati opet smiju i trebaju Bošnjacima određivati kako će im se zvati grad, selo, ulica. Ali šta ćete , to je demokratija??? Ili još jedna “Svinjarija” u nizu?! Procijenite sami.

Novum.ba

Vezano: