Policajci Bugojna i Gornjeg Vakufa naknadno rasvijetlili krivična djela krađe

Policijski službenici PS Bugojno naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno na štetu ugostiteljskog objekta u ulici Nugle, općina Bugojno, vlasništvo A.K. Tom prilikom otuđen je LCD televizor, znatna količina nargile i opreme za konzumiranje nargile, kao i određena količina alkoholnih pića i novca. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su osumnjičeni za ovo krivično djelo S.P. rođen 1998.godine, E.K. rođen 1996.godine i S.K. rođen 1993.godine, sva trojica iz Bugojna. Nakon kriminalističke obrade navedeni su u potpunosti priznali izvršenje predmetnog krivičnog djela.

Policijski službenici PSGornji Vakuf/Uskoplje u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno naknadno su rasvijetlili krivično djelo teške krađe, koje je izvršeno na štetu firme Kun Feng Mining d.o.o. Sarajevo, kojom prilikom su otuđeni dijelovi sa mašine za ispiranje pijeska, dijelovi elektro motora kao i agregata za proizvodnju električne struje

Poduzimajući planske mjere i radnje na rasvijetljavanju predmetne krađe, došlo se do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela U.S. rođen 1977.godine, M.M. rođen 1982.godine, i J.A. rođen 1998.godine, sva trojica iz Bugojna.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Novum.ba

Vezano: