Uzlet Plave Ptice na TIFBU Festivalu

Zaigrani decembar TIFBU festivala počinjemo predstavom „Plava ptica“, koja je na programu u srijedu, 05.12. od 20 časova u Maloj sali KSC-a Bugojno.
Bajkoviti početak decembar kroz TIFBU festivala začet promocijom knjige Nedžada Š. Milanovića, „48. nijansi poslovica“, gdje Milanović kroz bajkovite primjere dočarava poslovice koje su sastavni dio pisanog života svakog naroda i kroz ovu bajkovitu predstavu „Plava ptica“, TIFBU publika će uživati u bajkovitom decembru.
Predstava „Plava ptica“ je bajka putovanja kroz svijet snova brata i sestre u potrazi za Plavom pticom, a u režiji Marka Vukosava je zapravo priča o čovjeku, sanjarenju, tajnama, igri, smrti, hrabrosti i ljubavi. Neobično postavljena predstava koja progovara kroz čitav spektar iskušenja i emcija kroz koje čovjek prolazi u svome životu je štivo koje morate pogledati na TIFBU festivalu. Hrabrost, ljubav, san, smrt i igra sigurno nisu opipljivi, materijalni, ali su put do sretnog života. Odgovorite kroz ovu predstavu na pitanje koje postavlja ovogodišnji TIFBU festival, „Pita li se mene, išta?“.
Predstava je nastala saradnjom Akademije umjetnosti iz Banjaluke, Studentskog pozorišta “Vlado Zeljković” i Gradskog pozorišta “Jazavac”.
Kupite kartu i dođite u teatar koji razbija monotoniju, liječi dušu, nudi odgovore, a prije predstave popijte najposebniju festivalsku rakiju TIFBUOVAČU, keksiće, čaj, sok.

Novum.ba

Vezano: