Posljednja odluka Dragana Čovića kao člana Predsjedništva BiH/Kome se zahvalio i uplatio donaciju?

Posljednja odluka koju je Dragan Čović potpisao kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine bila je ona kojom dodjeljuje sredstva iz tzv. "tekuće rezerve".

Na ta sredstva svaki član Predsjedništva BiH ima pravo u iznosu nešto većem od 120 hiljada KM na godišnjoj razini. Čović je 12. novembra, dakle nekoliko dana pred imenovanje novog sastava Predsjedništva BiH odlučio da dodijeli 5.500 KM Hrvatskom lovačkom društvu "Vepar" iz Fojnice.

Odobreni novac će, kako je rečeno, hrvatski lovci iz Fojnice iskoristiti za "izgradnju lovačke kuće i uređenje lovišta".

U Fojnici, inače, djeluju dva lovačka udruženja, pored "hrvatskog Vepra" aktivno je i Lovačko društvo "Divokoza". U posljednjih nekoliko godina lovci su na području Fojnice bili vinovnici čitavog niza incidenata, ubijanja zaštićenih životinjskih vrsta, poput risa, ili mlade medvjedice, za što nikada nisu bili otkriveni počinitelji.

Možda jednokratna pomoć Dragana Čovića namijenjena izgradnji infrastrukture za hrvatske lovce pomogne da se uvede malo reda i fair playa u ubijanje životinja u ovoj općini. Mogli bi se hrvatski i bošnjački lovci, recimo, dogovoriti da ovi prvi love samo "veprove", a drugi isključivo gledaju "kuda idu divlje svinje". ..

Novum.ba/SlobodnaBosna

Vezano: