Poznati termini utakmica za fudbalsko SP u Kataru

Oko domaćinstva Katara za Svjetsko prvenstvo 2022. godine podiglo se dosta prašine u prethodnim godinama, no jedno je sigurno, a to je da ćemo od novembra 2022. godine u ovoj zemlji gledati okršaje najboljih svjetskih reprezentacija.

U raznim policijskim istragama dokazano je da su bivši uposlenici FIFA-e uzeli ogromnu sumu novca za mito i korupciju što je na kraju prevagnulo da se Mundijal 2022. godine igra u Kataru. To je bio veliki šok za fudbalsku javnost jer je mnogima bilo jasno da je nemoguće da se SP igra tokom ljeta zbog velikih vrućina u ovoj zemlji.

Katar je također bio primoran da pravi potpuno nove stadione, a razni skandali i dalje potresaju organizatore. Odlučeno je da se SP igra tokom zime što je bio šok za sve ljubitelje fudbala, jer ćemo u novembru i decembru 2022. godine pratiti Mundijal na šta sigurno niko nije navikao.

Do početka Mundijala ostale su četiri godine, a pripreme su u punom jeku. Već se špekuliše o tome u kojim terminima će se igrati utakmice, a čini se da je i to konačno poznato. Prema svemu sudeći prvi meč ćemo gledati ujutro u 11 sati, a zatim će se utakmice igrati u 14, 16 i 20 sati po našem vremenu.

"Vjerujem da će ovo biti spektakularno Svjetsko prvenstvo. Igrači će biti već u formi i dosta odmorniji, a neće trajati vječnost nego samo 28 dana. Lige će početi tri sedmice kasnije i na pauzu će se ići u novembru", rekao je potpredsjednik FIFA-e, Jim Boyce.

Novum.ba/Sportsport.ba

Vezano: