Osim se vraća kući?

Ono što su navijači Željezničara priželjkivali posljednjih godina dogodilo se jučer. Amar Osim i Senad Misimović sjeli su za isti sto! I razgovarali su.

Velika kriza koja potresa Željezničar upalila je sve alarme na Grbavici, a mnogi smatraju da bi sve probleme mogao riješiti povratak Osima. Međutim, u posljednje vrijeme Osim i Misimović nisu bili na istim "talasnim dužinama". Sve do jučer, kada je održan sastanak.

A šta o tome kaže karizmatični stručnjak?

- Nije moje da pričam. Takav je red - kazao je Osim za Faktor, koji je, bar potvrdio da je sastanak održan.

Osima je teško "smekšati". No, između redova, moglo se naslutiti da se nešto sprema.

Najtrofeniji bh. trener i u junu ove godine je bio "kandidat" za klupu Plavih. No, tadašnji poziv sa Grbavice nije djelovao ozbiljno kao jučeršanji. I Osim nam je tada priznao kako je to bila samo "obična kafa"...

Ispostavilo se da je bio upravu, jer nedugo potom za trenera je imenovan Slobodan Krčmarević. Koji nije potrajao dugo (napustio Grbavicu nakon 2. kola i poraza od Čelika).

Šest mjeseci kasnije stvari su se drastično promijenile. Ovaj put Osim je zvučao ozbiljnije, a čini se da su i stvari ozbiljnije. Nije bilo teško zaključiti da postoji napredak u približavanju statova.

- Sjeli smo. Pričali. Ovo je bilo zvanično. I trajalo je. To je sve što mogu reći. A bit će prilike još da pričamo - Osimov je odgovor, koji da naslutiti da je sve izvjesnije kako ćemo ga uskoro ponovo gledati na klupi najtrofenijeg bh. kluba.

Plavi nakon 19 kola zauzimaju četvrtu poziciju na premijerligaškoj tabeli sa velikih 15 bodova zaostatka iza lidera Sarajeva, što ne može zadovoljiti navijače, ali ni ljude u klubu.

A koliko bi značio povratak Osima najbolje govore njegovi rezultati. Na klupi premijerligaša sa Grbavice osvojio je pet titula prvaka i četiri Kupa BiH. Zanimljivo, i do posljednjeg šampionskog pehara, 2013. godine, Željo je stigao predvođen ovim stručnjakom...

Novum.ba/Faktor.ba

Vezano: