Večeras javna rasprava 'Bosanska država u vidicima osporavanja i branjenja' i promocija knjige

U okviru manifestacije “Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka 2018” BZK “Preporod” Travnik organizuje javnu raspravu na temu “Bosanska država u vidicima osporavanja i branjenja” uz promociju knjige autora Rusmira Mahmutćehajića “O antibosanstvu: Muke života u tuđim predstavama”.

Javna rasprava i promocija knjige održat će se u četvrtak, 06. 12. 2018. godine u 19:00 sati, na kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik.

Uvodničari i promotori će biti: Mile Babić (franjevački redovnik, svećenik i jedan od najuglednijih bosanskih filozofa i teologa), Sonja Biserko (predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije), Senadin Lavić (profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod), Rusmir Mahmutćehajić (predsjednik Međunarodnog foruma Bosna), Desmond Maurer (predsjednik Centra za proučavanje historije Međunarodnog foruma Bosna), Esad Zgodić (profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu) i Ajet Arifi (vlasnik i urednik izdavačke kuće Connectum).

U knjizi “O antibosanstvu: Muke života u tuđim predstavama” su razmatrani glavni sadržaji ideologijski osporavanog bosanstva. Tako su, prvi put korištenjem znanja iz filozofije, religije i političke filozofije, pokazani važni politički i kulturni polozi bosanstva, i ukorijenjenosti harmoničnog pluralnog društva.

Rasprava je otvorena za širu javnost.

Novum.ba

Vezano: