Travnička kamerna scena donosi tri koncerta mladih muzičara

Pod sloganom "Kreirajmo zajedno travničku kamernu scenu" iz Centra za kulturu općine Travnik su prethodnih nekoliko mjeseci pozivali sve zainteresovane mlade ljude, bendove, muzičare, solo izvođače, DJ-eve, stand- up komičare, glumce i ostale koji imaju potrebu da iskražu svoju kreativnost te se prijave na novi projekat Centra za kulturu općine Travnik pod nazivom: „TRAVNIČKA KAMERNA SCENA“.

Sama ideja projekta osigurava prostor i vrijeme mladim umjetnicima, zainteresovnim bendovima, solo izvođačima, DJ-vima za kreativni muzički i scenski izražaj, te budi i stvara novu publiku u ovom segmentu.
 
U narednim vikendima na kamenoj sceni predstavit će se:
Subota, 08.12.2018. godine
NintendoCore Duo, instrumentalni dvojac iz Travnika koji svira muziku iz video igara kroz progresivne aranžmane protkane metal zvukom. Svojim pjesmama unose novi život u nezaboravne melodije koje nas podsjećaju na djetinjstvo. Do sada su svirali u Mostaru, Zenici, Travniku i Austriji i privukli su pažnju mnogih medija poput Radio Sarajeva, Dnevnog avaza, Federalne televizije itd.
 
Hidden Resonance (Travnik), petočlani sastav entuzijastičnih ljubitelja nu metala koji sviraju autorske pjesme i obrade bendova Evanescence i System of a Down.
Subota, 15.12.2018.godine
“Bulls On Parade” bend djeluje od 2010. godine. Energija, zvuk, scenski nastup sve to je suvišno pojašnjavati ako kažemo da sviraju muziku “Rage Against The Machine”.
 
Koncerti počinju u 20:00 sati, ulaz slobodan.

Novum.ba

Vezano: