FOTO/Donjovakufsko preduzeće ESOF privuklo veliku pažnju posjetilaca sarajevskog Sajma

U sarajevskom Centru Skenderija jučer je otvoren specijalizirani Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje 2018.

Sajam  se održava pod motom “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine”, a posjetioce očekuje bogata ponuda autentičnih proizvoda 227 izlagača. Ulaz je slobodan, a za posjetioce sajam je otvoren do 7. decembra od 10 do 18 sati.

“Svi prepoznaju ovu manifestaciju kao sajam velikih mogućnosti. Cilj je da pokažemo da ovdje mogu biti i velike kompanije i mali obrtnici koji na raznovrsnim štandovima predstavljaju svoje proizvode i usluge”, kazao je direktor KJP Centar Skenderija Amer Kapo.

Izložbeni program sajma obuhvata poljoprivredne i proizvode prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija i dr.), zatim široke potrošnje (kozmetika, kućna hemija, odjeća i obuća), te stare zanate i kućnu radinost.

Među ovogodišnjim brojnim izlagačima svoje prozivode predstavljaju i ESOF d.o.o. Donji Vakuf, MK Slovenka Donji Vakuf, te WEEKO jewellery by Aida Mlinarević ispred Općeg udruženja obrtnika poslodavaca Donji Vakuf.

Posebnu pažnju mnogobrojnih posjetilaca privukao je izložbeni prostor donjovakufskog preduzeća ESOF, čiji su posjetitelji imali priliku okušati voće i povrće, koje su za njih pripremali profesionalni kuhari iz Udruženja kuhara BiH.

Osim izložbenog dijela, manifestacija ima i bogat stručno edukativni program, a partneri sajma su Privredna komora Kantona Sarajevo, Organska kontrola d.o.o., “Esof” d.o.o., te “Kristal Market”.

Sajam je proglasio otvorenim ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić koji je naglasio da su svi vitalni ekonomski parametri privrede u KS u porastu.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministartvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministartvo privrede KS.

Novum.ba

Vezano: