Održana redovna sjednica Vijeća roditelja OŠ 'Kiseljak 1' Bilalovac'

U prostorijama Centralne Osnovne škole “Kiseljak 1” Bilalovac na Brstovskom, jučer je održana je redova sjednica Vijeća roditelja Osnovne škole “Kiseljak 1” Bilalovac, kojom je predsjedavao Admir Čeho, predsjednik Vijeća roditelja.

Pored redovnih tačaka dnevnog reda, posebna tačka je bila informacija o nadogradnji i proširenju zgrade područne škole u Kiseljaku, odnosno izdavanje urbanističke i građevinske dozvole za proširenje zgrade područne škole u Kiseljaku.

Vijeće roditelja usvojilo je sljedeće zaključke:

1. Vijeće roditelja Osnovne škole “Kiseljak1” Bilalovac, traži od Uprave i direktora škole da se urgira kod načelnika općine Kiseljak radi dovršetka projekta nadogradnje zgrade područne škole u Kiseljaku, s ciljem izdavanja urbanističke i građevinske dozvole, što je moguće prije, a najkasnije do kraja tekuće godine.

2. Vijeće roditelja traži od načelnika općine Kiseljak da krajnje ozbiljno shvati zabrinutost roditelja i riješi predmetno pitanje, na osnovu kojeg će doprinjeti jačanju lokalne saradnje među građanima i uspostaviti bolje odnose na području općine Kiseljak, s ciljem opredjeljenosti za razvoj dobrosusjedskih odnosa, promovisanja mira i stabilnost, što je u duhu postulata Evropske unije.

3. Radi iznalaženja rješenja predmetne problematike, imenovana je delegacija predstavnika Vijeća roditelja i Uprave škole, s ciljem traženja prijema kod načelnika općine Kiseljak i obavljanja razgovora po ovom pitanju u što kraćem vremenskom roku.

4. Ukoliko do kraja ove godine ne dobiju projekat nadogradnje zgrade područne škole u Kiseljaku, odnosno urbanističku i građevinsku dozvolu, Vijeće roditelja će razmotriti i nepopularne mjere i kao znak nezadovoljstva ponovo protestvovati zajedno sa našom djecom, radi ostaviravanja Ustavom zagarantiranih naših prava.

Novum.ba

Vezano: