Od 17. decembra počinje prodaja zdravstvenih markica u SBK

Zavod za zdravstveno osiguranje Srednjobosanskog kantona uputio je obavijest građanima da je u svim Poslovnicama Zavoda, od 17. decembra početi prodaja zdravstvenih markica.
Uplata za premije zdravstvenog osiguranja za 2019. godinu vršit će se jednokratno do 31. marta. 2019. godine, javlja bug.ba.

Uplata će se vršiti u ovlaštenim organizacijama za obavljanje poslova unutarnjeg platnog prometa, tj. bankama i pošti. Nalozi za plaćanje – virmani koji su dijelom popunjeni, osigurane osobe će dobiti na uplatnom mjestu ili nadležnim poslovnicama Zavoda.

Uplaćena premija se može preuzeti u nadležnoj poslovnici Zavoda uz predočen dokaz o izvršenoj uplati i to u razdoblju od 8 do 14 sati. Cijena premije iznosi 29 KM po jednoj osiguranoj osobi.

Djeci do navršenih 15 godina života, odnosno starijim maloljetnicima do navršenih 18 godina života, neće se lijepiti markica.
Osigurana osoba koja u tekućoj godini navrši 18 godina uplatu premije može izvršiti u roku od 30 dana od navršenih 18 godina. Osigurana osoba koja nije imala status osigurane osobe u periodu uplate premije, premiju može uplatiti u roku 30 dana od dana prijavljivanja na osiguranje.

Novum.ba

Vezano: