Busovača: GSS spasio 82.godišnju staricu iz Nezirovića

"Za vrijeme dok smo u subotu držali štand u okviru manifestacije 'Božić u Busovači' oko 17:50 sati obaviješteni smo od strane policijske stanice Busovača da se u mjestu Nezirovići, općina Busovača, nalazi osamdesetdvogodišnja starica (M.B.) koja je zadobila teže tjelesne povrede (napuknuće rebara) i kojoj je potrebna medicinska pomoć te zatražili našu pomoć jer put u navedenom mjestu nije očišćen i da ima oko 70 cm novonapadalog snijega", kazali su za naš portal planinari TIM-a i članovi jedinice GSS Busovača.

Vozilo hitne pomoći se nije moglo probiti do kuće pa je jedina mogućnost bila da se spomenuta na nosilima evakuira. Kako se u organizaciji PD "TIM" Busovača nalazi i GSS jedinica, članovi jedinice su odmah pristupili organizaciji, prikupili potrebne informacije i opremu te zajedno sa pripadnikom policije i u dogovoru sa Hitnom pomoći krenuli u evakuaciju.

"Probili smo se do kuće, otprilike jedan kilometar neočišćenog snijega i na nosiljku mobilizirali unesrećenu te je donijeli do kola hitne pomoći. Ponovo smo se vratili na naš štand te nastavili druženje sa našim prijateljima sretni i zadovoljni što smo pomogli. Malo nas je al’ nas ima! Planinarski pozdrav VEDRO", istaknuli su TIM-ovci.

Novum.ba/Grad-busovača.com

Vezano: