BIHAMK/U BiH mokar kolovoz, upozorenje na moguću poledicu

Ugaženog snijega na kolovozu jutros mjestimično ima na putnim pravcima: Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/ Uskoplje, Livno-Kupres, Tomislavgrad-Šujica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šujica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Na dionicama u južnim krajevima skrećemo pažnju na učestale jake udare vjetra. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

Povodom praznika Nove godine do 02.01. do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Novum.ba

Vezano: