Salim Duraković novi šef struke NK Metalleghe BSI

U drugom dijelu sezone Prve lige FBiH Kraljeve će sa klupe predvoditi Salim Duraković koji je na ovu poziciju stigao sa mjesta koordinatora Omladinskog pogona NK Metalleghea.

Duraković je prošle godine uspješno okončao edukaciju za sticanje UEFA PRO trenerske diplome, a protekle jeseni je uspješno vodio i juniore Metalleghe BSI u aktualnoj sezoni Omladinske lige Zapad.

„U proteklom periodu u kojem sam angažiran u Metalleghe BSI uvidio sam da je klub izuzetno dobro organizovan. Prelazak na mjesto šefa stručnog štaba u seniorskoj selekciji vidim kao veliki izazov ali i priliku. Metalleghe BSI se nezasluženo nalazi na poziciji u donjem dijelu tabele a koja donosi i određen pritisak na svakoj budućoj utakmici. No, uz adekvatna pojačanja i pripreme, te podršku cijelog kluba, smatram da će Metalleghe BSI ispuniti zacrtane ciljeve i naredne sezone biti prvoligaš,“ istakao je Duraković koji je protekle jeseni sa saradnicima napravio pozitivne iskorake u omladinskom pogonu.

U svojoj trenerskoj karijeri 37-godišnji Duraković radio je u omladinskim selekcijama NK Iskra, a zatim vodio i prvi tim Bugojanaca. Jedan period trenerske karijere proveo je i u Crnoj Gori (FK Ibar Rožaje) te u NK Novi Travnik, članu Prve lige FBiH. Radio je i u ženskom nogometu gdje je sa ŽNK Iskra ostvario značajne uspjehe.

„Svakako da će se intenzivirati i razgovori sa potencijalnim pojačanjima, a u suradnji sa Sulejmanom Smajićem sportskim direktorom. Za sada je iz Čelika na posudbu dogovoren dolazak  mladog Mahira Mehića,“ naglasio je Duraković.

U narednim danima Duraković će sa saradnicima kompletirati plan priprema za nastavak sezone koje će početi 21.01.2019.godine. Inače, Salim Duraković je naslijedio Almira Memića koji se nakon isteka ugovora odlučio na trenerski angažman u Željezničaru. NK Metalleghe BSI se zahvaljuje Memiću na njegovom doprinosu tokom kratkog boravka u Jajcu

Novum.ba

Vezano: