'Sjećanje na Minelu Z.' i 'Minelino srce' u humanoj misiji

Sead Zukić kaže za sebe i svoju porodicu da su jedne obična, tradicionalna bh. siromašna porodica sa sela. Priča kakvih na prvi pogled ima cijeli niz, ali iza Seada i njegove porodice stoji cijeli niz događaja koji su ovu porodicu uzdigli iznad prosjeka.

Seadova kćerka, Minela, 2014. godine je teško stradala u saobraćajnoj nesreći, a otac Sead i njegova supruga u cijelom tom ludilu donose odluku-donirati Mineline organe i spasiti bilo čiji život.

U teškim trenucima tragedije i beznađa javila se ljudska potreba da se bude human.

"Prije četiri godine izgubili smo kćerku Zukić Minelu u saobraćajnoj nesreći. I druga kćerka, Amela, bila je učesnik te strašne nesreće, ostala je trajni invalid. Nakon svega toga mi smo, supruga i ja, smogli snage i donijeli tešku, ali humanu odluku bez ičijeg pitanja i nagovora. Sami smo donijeli odluku da doniramo Mineline organe. Bila je to prva kadaverična transplatacija ikada u Kantonalnoj bolnici Zenica odnosno druga u FBiH. Nismo stali na svemu tome, smogli smo snage i osnovali smo Fondaciju "Minelino srce" sa glavnim ciljem da promovišemo plemenitu ideju o potpisivanju donorskih kartica i doniranju organa. Fondaciju vodimo kćerka Amela, supruga i ja. Nismo imali ama baš nikakvu pomoć i podršku od bilo kakvih institucija i  srodnih udruženja. Odlučili smo da istrajemo u svojoj borbi..:" govori nam otac Sead.

Zato Vas molimo, dragi čitatelji, bar podržite humanu misiju ove porodice kroz društvene mreže i to na stranicama:

- Fondacija "Minelino srce"

- Sjećanje na Minelu Zukić

Novum.ba

Vezano: