Večeras koncert Nintendocore duo u Traviku:Nesvakidašnji bend koji svira muziku iz video igara

U okviru projekta Centra za kulturu općine Travnik pod nazivom „Travnička kamerna scena“, koji je kreiran s ciljem popularizacije i afirmisanja mladih kreativnih travničkih umjetnika, u subotu, 12. 01. 2019. godine, svoj prvi koncert u Travniku će nakon šest godina postojanja održati NintendoCore Duo, instrumentalni dvojac iz Travnika, a stage će dijeliti sa članovima benda Hidden Resonance.

Ono što posebno izdvaja i čini nesvakidašnjim travnički bend NintendoCore Duo jeste to što ovi mladi muzičari sviraju muziku iz video igara kroz progresivne aranžmane protkane metal zvukom, te svojim pjesmama unose novi život u nezaboravne melodije koje podsjećaju na djetinjstvo. Do sada su svirali u Mostaru, Zenici i Austriji, gdje su privukli pažnju brojnih posjetitelja i medija.

Alen Riđić, koji svira solo gitaru u bendu NintendoCore Duo je istaknuo da za njihovim koncertima vlada veliko interesovanje već samom najavom koncerta, te da su povratne reakcije uvijek sjajne.

Prateći bend na koncertu Hidden Resonance je četveročlani sastav, osnovan početkom prošle godine koji pored obrada pjesama bendova Evanescence i System of a down, sviraju i autorske pjesme.

Iz Centra za kulturu općine Travnik, proteklih nekoliko mjeseci su pozivali sve zainteresovane mlade ljude, bendove, muzičare, solo izvođače, DJ-eve, stand- up komičare, glumce i umjetnike koji imaju potrebu da iskažu svoju kreativnost, a direktor ove kulturne ustanove, Taik Ganić je kazao da je sama ideja projekta da se osigura prostor i vrijeme mladim umjetnicima za kreativni muzički i scenski izražaj, te da se budi i stvara nova publika u ovom segmentu.

Novum.ba

Vezano: