FOTO/LIVE ski centar Vlašić:Vikend preporuka

Zahvaljujući snježnim padavinama u proteklim danima, ali i turističkim djelatnicima koji  dodatno sistemom za osnježavanje uređuju ski staze na Vlašiću su i ovoga jutra idealni uslovi za skijanje i bordanje.

Ski centar Vlašić će i u ovoj zimskoj sezoni posjetiteljima ponuditi, pored pet ski liftova, 12 km skijaških staza, brojne smještajno-ugostiteljske objekta i raznovrsnu savremenu vanpansionsku ponudu i turističke sadržaje.

Srednjobosanski kanton, koji je prema broju posjeta među prvima u oblasti turizma u našoj zemlji raspolaže sa najviše skijališta u BiH. Čak sedam ski centara će zaljubljenicima zimskih sportskih aktivnosti i ove zimske turističke sezone ponuditi više od 50 kilometara uređenih skijaških staza. Rostovo, Brusnica, Pridolci, Busovačka planina, Ranča i Raduša su isto tako, posebni i jedinstveni planinski centri koji također nude dobre skijaške uslove i atraktivne turističke sadržaje.

Tokom i ove zimske turističke sezone sve dodatne servisne informacije svi turisti imaju priliku dobiti i u Turističko-informativnom centru TZ SBK/KSB, koji se nalazi na platou Babanovca, a također u naredna tri mjeseca aktivirana je i sezonska ambulanta Doma zdravlja Travnik, kako bi svi posjetitelji, ukoliko zatrebaju pravovremeno dobili medicinsku njegu na Vlašiću .

Ukoliko još uvijek niste odlučili gdje i kako provesti naredne slobodne dane, provedite zimu tamo gdje je ona upravo najljepša, na planini. Naša vikend preporuka je svakako Vlašić, na kojem upravo vlada prava snježna idila.

Saobraćajnica Turbe -Babanovac ka Vlašiću je prohodna i očišćena a snježni pokrivač trenutno iznosi negdje oko 75 a na stazama preko 95 cm. Trenutna temperatura je -8 °C i uslovi su idealni za različite snježne avanture.

Novum.ba

Vezano: