Muftija travnički posjetio džemat Čaršijske džamije u Busovači

U petak, 11. januara 2019. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović posjetio je džemat Čaršijske džamije u Busovači i održao prigodno predavanje u okviru projekta posjeta džematima u zimskom periodu koje zajednički već nekoliko sezona realizuju Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašina medresa.

Za razliku od prethodnih godina kada su posjete džematima bile upriličene samo na području jednog medžlisa ove sezone posjete i predavanja se realizuju na način da se svaki mjesec posjeti po jedan džemat na području svih osam medžlisa Muftijstva travničkog.

Pored Muftije travničkog sinoć su u posjeti džematima bili i mr. Muhamed-ef. Pezić rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje koji je posjetio džemat Vitovlje MIZ Travnik, mr. Asim Hodžić profesor i odgajatelj u EIP medresi koji je posjetio džemat hadži Jusuf džamije MIZ Donji Vakuf i Esad-ef. Slipac glavni imam MIZ Donji Vakuf koji je posjetio džemat Vinac MIZ Jajce. Prošli petak u posjeti džematu Grbavica MIZ Vitez bio je Omer Meštrovac profesor u EIP medresi.

Prema rasporedu za mjesec januar u naredna dva petka Rešad Lendo sekretar Muftijstva i profesori EIP medrese hfz. dr. Fadil Bektaš i mr. Ahmed Omerdić posjetit će džemate na području medžlisa Novi Travnik, Bugojno i Gornji Vakuf .

Nakon predavanja upriliči se druženje sa džematlijama tokom koje predavači imaju priliku da se bolje upoznaju sa aktivnostima u džematima i da odgovaraju na dodatna pitanja.

Novum.ba

Vezano: